7A Dilekçesi
16 Ağustos 2014 günü eş durumu tayini ile alakalı yapılan değişikliklerde yeni düzenlemeler yapıldı. Eş durumu tayinleri için eşi kamuda çalışanlara verilen bu hak eşi özelde çalışanlar içinde yönetmelikte yerini aldı. Yapılan yeni değişikliklere göre 7a dilekçesi ile başvuru yapmak için;
- Aile Birliği Mazeret Tayin durumunda mazeret nedeni ile yer değişimi yapacak olan memur eşi kurum içinde atanma durumu olmayabilir.
- Mevzuat gereği eşin zorunlu yer değiştirmesi gereken görevde yer alan eş, eşinin bulunduğu yere atanır.
- Eşlerin her ikisi de aynı kurumda çalışıyor ise kurumun daha fazla ihtiyaç duyduğu yere atama yapılır.
- Atama yapılacak memurun eşi farklı bir kurumda çalışıyor ise kurumlar arasında gerekli mutabakatlar sağlanır.
7A Dilekçe Örneği
7A Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Kamu ya da özel sektörde çalışan bireylerin eş durumundan tayin isteyebilmesi için bazı şartları taşmaları gereklidir. Bunlar:
- Tayin talep eden eş son 3 yıl kesintisiz olarak çalışması gereklidir. Tayin istediği anda halen çalışıyor olması önemlidir.
- Tayin için başvuru yapacak olan memur eşinin kamu personeli olarak çalıştığına dair belge sunmalıdır.
- Bu belgelere ek olarak evlilik cüzdanı da talep edilir.
Dilekçe doldurulurken ilgili bakanlığın genel müdürlüğüne hitaben dilekçeye başlanır. Memur kurumda hangi tarihten itibaren hangi görevde olduğunu belirterek kendini tanıtmalıdır. Ardından ekte sunacağı belgelere istinaden evlilik yaptığını ve eşinin çalıştığı ili ve görevini belirtmelidir. Anayasanın 41. Maddesine dayandırarak tayin istenen eşin hangi ile tayini isteniyor ise belirtilir. Ve gereğinin yapılması arz ve talep edilir. Ekler kısmında gerekli evraklar olmalıdır.
7A Dilekçesi Nereye Verilir?
Hazırlanan dilekçe ile hangi bakanlıkta çalışılıyor ise o bakanlığa müracaatlar yapılır. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığında çalışanlar bulundukları ildeki il Milli eğitim müdürlüğü atama özlük bölümüne dilekçelerini elden teslim edebilir. İl ya da ilçe Milli eğitim müdürlüklerine başvurular yapılabilir.
7A Dilekçesi Ne Zaman Sonuçlanır?
Tayin isteyen eşler dilekçelerini doğrudan ilgili kamu kurumunun bağlı bulunduğu bakanlığa ilettiklerinde bir hafta on gün içinde sonuçlar belli olmaktadır. Evraklarınızı ilgili kuruma kargo ile gönderdiğinizde süre 25- 30 güne uzayabiliyor. Ancak gerekli şartlar taşınarak hazırlanan 7a dilekçesi ile yapılan başvurular genel olarak olumlu bir şekilde sonuçlanmaktadır. Eksik evrak durumu olduğunda evrakların tamamlanması talep ediliyor. Bu durumda ise süre daha fazla uzayabilir. Evraklarınızın tam olması, gerekli şartların tamamının taşınıyor olması ile gerekli atamalar mutlaka yapılmaktadır. Eş durumu tayini için komisyon Perşembe günleri toplanıyor.
7A Dilekçesi Nasıl Geri Çekilir?
Yapılan talebin 7a dilekçesi ve gerekli evraklarla birlikte ilgili birime ulaşması süresinde dilekçenizi geri çekmek çok mümkün olmayacaktır. Verilen dilekçenin kurum tarafından sonuca bağlanması önemlidir. Bu alanda yapılan başvurunun sonuçlanmasını beklemek gereklidir. Farklı nedenlerden dolayı bu dilekçeyi geri çekerek tayini durdurmak istediğinizde ise durumunuzu anlatan dilekçeyi bir önceki dilekçeyi teslim ettiğiniz yere iletmeniz gereklidir. Eş durumu tayini aile bütünlüğünün korunması için hazırlanan bu kanunda gerekli şartları taşıyan herkes başvuruda bulunabilir. Bu şekilde eşi ile aynı alanda çalışarak aile bütünlüğünü koruyabilir. Dilekçeniz ile yaptığınız başvurularınızı e- devlet üzerinden takip edebilirsiniz.
Email Bülteni
Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.