Oda Üyelik İptal Dilekçesi
Oda üyeliğinin iptali için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Farklı sebeplere bağlı olarak iptal işlemi tamamlanırken dilekçede bu sebeplerin belirtilmesi gerekir. Özellikle kendi isteği ile oda üyelik iptal dilekçesi hazırlanabileceği gibi vefat nedeniyle de hazırlanabilir.
Oda üyeliğinin iptali için hazırlanan dilekçe örnek şablon dikkate alınarak kolaylıkla hazırlanabilir. Böylece sürecin hızlanması sağlanmış olur.
Oda Üyelik İptal Dilekçesi Örneği
Oda Üyelik İptal Dilekçesi Nasıl Yazılır / Doldurulur?
Kişinin bağlı olduğu odaya yazılacak olan oda üyelik iptal dilekçesi doldurulurken iptal sebebinin bildirilmesi gerekir.
- Dilekçe içerisinde odaya kayıtlı olduğunuz sicil numarasının bulunması zorunludur.
- Dilekçe ile birlikte odaya verilecek olan ek evrak listesi de dilekçede tek tek belirtilmelidir.
- Adres, telefon numarası, ad, soy ad gibi genel bilgilerin verilmesi ile dilekçe tamamlanır.
Dilekçenin sonunda odaya kaydınızı sildirmek istediğinizi ve konu hakkında gerekli sürecin başlatılmasını istediğinizi anlatmalısınız. Oda üyeliğini iptal ettirmek isteyen kişinin dilekçeyi imzalaması ile birlikte dilekçe hazırlanmış olacaktır. Dilerseniz örnek iptal dilekçesini inceleyerek nasıl bir dilekçe hazırlanması gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Oda Üyelik İptal Dilekçesi Nereye Verilir / Nereye Gönderilir?
Kayıtlı olduğunuz odaya üyelik iptal dilekçesi verilmelidir. Üyeliğinizi iptal edecek olan ve kaydınız bulunan oda üyelik iptal sürecini yönetmek ile yükümlüdür. Fakat meslek odaları üyeliğin iptali için belli şartları sağlamanızı talep edebilir. Kişi dilekçeyi bağlı olduğu odaya bizzat verebileceği gibi vekalet verdiği kişi tarafından da iletebilir.
Örneğin artık odanın faaliyetleri içerisindeki meslek grubu ile ilişkinizin kalmaması üyelik işlemini bitirmenizi sağlar. Bazen de kişinin vefatı ile üyelik iptal işlemi için şartların oluştuğu söylenebilir. Üyeliğin iptal edilebilmesi için aynı zamanda bağlı olduğunuz odaya herhangi bir borcunuzun bulunmaması gerekir.
Ne Zaman Sonuçlanır?
Oda üyeliğinin iptaline ilişkin dilekçe odaya teslim edildikten sonra hemen işleme alınacaktır. Fakat sonuçlanması için belli bir süreye ihtiyaç duyuluyor. Bu süre içerisinde dilekçelerdeki beyanların doğruluğu araştırılacaktır. Ayrıca dilekçede belirtilen ek evrakların da tam olması süreci hızlandıracaktır.
Dilekçe ile birlikte ruhsat, üye kimliği ve kaşesinin de odaya teslimi gerekebilir. Dilekçe vermeden önce odanın istediği diğer şartlar için oda yönetimi ile iletişime geçmekte yarar bulunuyor. Tüm bu şartların sağlanması halinde birkaç gün içerisinde sürecin tamamlanması mümkündür.
Aksi halde özellikle eksik evrak nedeni ile dilekçenin sonuçlanması zaman alabilir. Ölüm sebebi ile iptallerde ise ölüm belgesi de dilekçeye eklenmelidir. En geç 15 gün içinde geri dönüş sağlanacaktır.
Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?
Oda üyeliğinin iptali için verilen dilekçe farklı sebepler dahilinde geri çekilebilir. Fakat kişinin geri çekme işlemini yapabilmesi için iptalin iptali dilekçesini hazırlaması gerekiyor. Hazırlanmış olan bu yeni dilekçe bağlı bulunan oda yönetimine verilmelidir. İptalin iptali işleminin dikkate alınabilmesi için zamanlamaya dikkat etmek gerekir.
Oda üyeliğinin iptal edilmesini isteyen kişi dilekçesinin sonuçlanması ile birlikte iptalin iptalini isteyemez. İlk verilen iptal dilekçesi sonuçlanmış ise işlemin iptali için başvurmak yerine yeni üyelik başvurusu yapılmalıdır. Meslekten atılma nedeni ile oda üyelik iptali durumunda ise dilekçenin iptali söz konusu olmayacaktır.
Email Bülteni
Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.