OGS İptal Dilekçesi
Ücretli otoyol gişelerinden beklemeden geçişinizi sağlayan OGS’niz iptal etmek isteyebilirsiniz. OGS plakaya tanımlı olduğu için iptal ettirmediğiniz takdirde aracı satsanız bile sizin hesabınızdan çekilir. Bu nedenle aracınızı sattığınız zaman ilk olarak OGS’nizi iptal ettirmelisiniz. Vakıfbank, Denizbank, Garanti, İş veya Ziraat Bankalarından aldığınız OGS’yi iptal etmek için şubenize ogs iptal dilekçesi veriyorsunuz.
OGS İptal Dilekçesi Örneği
OGS İptal Dilekçesi Nasıl Yazılır/Doldurulur?
OGS ili ilgili bütün işlemler Karayolları Genel Müdürlüğü kontrolü altında yapılıyor. Genel Müdürlüğün resmi sitesinde ogs iptal dilekçesi ile ilgili resmi bir form veya dilekçe örneği bulunmuyor. Sadece OGS iptali ile ilgili Müdürlüğün bir açıklaması bulunuyor. Buna göre OGS iptali yapmak istediğinizde bir dilekçe yazarak, OGS’nizi aldığınız Vakıfbank, Denizbank, Garanti, İş veya Ziraat Bankaları şubelerinden birine başvuruyorsunuz.
Bu nedenle, yukarıda adı geçen hangi banka şubesinden OGS’nizi aldıysanız, dilekçe başlığına o şubenin adını yazıyorsunuz. Örneğin; İş Bankası Seyhan Şube Müdürlüğü diye başlık atıyorsunuz. Dilekçenizin metninde, OGS cihazınızın numarasını ekleyerek, iptal edilmesini talep ediyorsunuz. OGS cihazını/etiketini iade etmeye hazır olduğunuzu, depozita, cihaz bedeli ve bakiyenin şube hesabınıza yatırılmasını belirtiyorsunuz. Dilekçenizin sol alt tarafına TC kimlik numaranızı, Sağ alt tarafa da tarih, ad-soyadı ve imzanızı atıyorsunuz.
OGS İptal Dilekçesi Nereye Verilir/Gönderilir?
Karayolları Genel Müdürlüğünce ogs iptal dilekçesi başvurunuzu nereye yapacağınız açıkça belirtilmiştir. Yazmış olduğunuz iptal dilekçenizi Vakıfbank, Denizbank, Garanti, İş veya Ziraat Bankası şubelerinden hangisinden aldıysanız, o şubeye teslim ediyorsunuz.
Yanlış yönlendirmeler sonucunda telefonla veya Karayolları Genel Müdürlüğüne faks çekerek OGS’ni iptal ettirmeye kalkışmayın. Bu yöntemlerle OGS’nizi iptal ettiremezsiniz. TC kimliğinizle, dilekçenizle OGS cihazınızla, OGS’yi aldığınız banka şubesine başvuruyorsunuz. Bankadan sıra numarası alarak Müşteri Temsilcisi aracılığıyla OGS’nizi iptal ettiriyorsunuz.
Ne Zaman Sonuçlanır?
OGS cihazınızla, dilekçenizle ve TC kimlik kartınızla OGS’nizi aldığınız banka şubesine başvuruyorsunuz. Müşteri temsilcisi için sıra numarası alıyorsunuz. Sıranız geldiğinde, müşteri temsilcisine OGS’nizi iptal ettirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Dilekçenizi ve kimliğinizi veriyorsunuz. Müşteri temsilcisi iptal işleminizi başlatıyor. Plakaya bağlı olan OGS cihazınızın iptalini gerçekleştiriyor.
Müşteri temsilcisine OGS cihazınızı teslim ediyorsunuz. Bu konuda teslim belgesi imzalamayı unutmayın. Cihaz depozitosu, bedeli ve bakiyeniz 30 gün içinde şube hesabınıza yatırılacaktır.
OGS iptal işleminizin hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyorsanız, aracınızı sattıktan hemen sonra iptal başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Çünkü, OGS plakaya tanımlı olduğu için ve yeni sistemde plaka değiştirme zorunluluğu olmadığı için ücretli geçişlerin hepsi sizin hesabınızdan çekilecektir. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız, aracınızın devir işlemlerini yaptıktan sonra OGS cihazınızı sökünüz ve banka şubenize gidiniz.
Nasıl Geri Çekilir/İptal Edilir?
OGS iptal dilekçenizi işleme koyduktan sonra işlemi iptal etmek için çok kısa bir süreniz bulunuyor. Çünkü, şubeye OGS cihazını teslim ediyorsunuz ve işlem elektronik ortamda gerçekleşiyor. OGS iptal işlemleri genellikle araç satışı ve devirleri sonucunda yapıldığı için dilekçeyi geri çekme veya iptal ettirme gibi bir durum yaşanmıyor.
OGS’nizi iptal ettirmeden yeni aracınız için kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, devir dilekçesi, yeni aracın ruhsat fotokopisi, vergi kimlik numaranız, kimliğiniz ve OGS cihazınızla başvurabilirsiniz. Devir işlemlerinizi yapmadan OGS’nizi yeni aracınızda kullanmayın, ceza ödersiniz.
Email Bülteni
Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.