Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Okul / MEB Şikayet Dilekçesi

MEB Şikayet Dilekçesi

/
579 Views

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili şikayet ve talepler sadece okulların açıldığı günlerde yapılmıyor. Bununla birlikte eğitim-öğretim dönemi içinde öğretmen/idareci hataları, okullarda görülen eksikliklerle ilgili sorun ve istekler olabiliyor. Her türlü sorun ve isteklerinizi okul idaresine ve MEB’e yapabiliyorsunuz. Bunun için meb şikayet dilekçesi yazıyorsunuz. Şikayet dilekçesini sadece veliler yazmıyor. Bunun yanında öğretmen ve öğrenciler de il veya ilçe meb müracaat ve şikayet dilekçesi yazabilmektedir.

Milli Eğitim Müdürlüğüne Nasıl Dilekçe Yazılır?

Milli Eğitim Müdürlükleri resmi birer kurum oldukları için resmi kurum ve kuruluşlara yazılacak dilekçe şartları geçerlidir. Dilekçenizi çizgisiz bir beyaz kağıda elle veya bilgisayar üzerinden yazabilirsiniz. Elle yazacaksanız mavi veya siyah mürekkepli bir kalem kullanmalısınız.

Hangi il veya ilçede ikamet ediyorsanız, dilekçenizin başlığını o ilin veya ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne  şeklinde atıyorsunuz. Açıklama kısmına, çocuğunuzun adını, soyadını, sınıfını, okul numarasını yazıp, ne gibi bir istek veya şikayette bulunduğunuzu açıklıyorsunuz. Dilek ve şikayette bulunurken, kullandığınız kelimeleri özenli seçiniz. Argo, gayri ahlaki veya seviyesiz cümlelerden kaçınınız. Açıklamanızı net, anlaşılır ve sade bir şekilde yazın. Gereksiz açıklamalardan ve uzun cümlelerden uzak durun.

Şikayet, istek veya önerinizi belirttikten sonra “Bilgilerinize sunar; gereğini arz ederim” şeklinde sonlandırıyorsunuz. Sağ alt tarafa tarihi, adınızı, soyadınızı yazıp, imzalıyorsunuz. Sol alt tarafa ise; adres, TC kimlik no, telefon numarası yazıyorsunuz. Şayet ekleyeceğiniz bir belge varsa, “Ekler” yazıp, altına listeliyorsunuz.

Meb’e dilekçe​​​​​​​ yazmak için öncelikle bağlı bulunduğunuz il ya da ilçe müdürlüklerine hitaben bu dilekçeyi doldurmanız gerekir. MEB’e gönderilecek dilekçeler mutlaka resmi bir dil ile kaleme alınmalıdır. Ayrıca dilekçeler öğrenci velisi tarafından doldurulmalı ve ıslak imzalı olarak gönderilmelidir. Dilekçeye Ek olarak nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenci belgesi de eklenmelidir.

MEB Şikayet Dilekçesi Örneği



MEB, en çok şikayet ve istek dilekçesi alan kurumlardan biridir. Özellikle, okulların açıldığı dönemde kayıt ücretleri ve eğitim-öğretim yılı içindeki yaşanan sorunlar nedeniyle kurum dilekçe yağmuruna  tutulmaktadır. Bakanlık, iletişimi hızlandırmak adına çağrı hattı oluştursa da, istek ve şikayetlerin resmiyet kazanması adına m.e.b şikayet dilekçesi daha çok tercih edilmektedir.

Dilekçelerin içeriği, kişilerin kendi sorun ve isteklerini yansıttığında matbu bir formu bulunmuyor. Buna rağmen internette pek çok meb şikayet dilekçe örnekleri yer alıyor. Sorun, öneri veya talebinize göre öğretmeni şikayet dilekçesi örneği veya meb öğrenci şikayet dilekçesi örneklerinden seçim yapabilirsiniz.

İl milli eğitim müdürlükleri, ilçe milli eğitim müdürlüğünün üstü olduğundan, öncelikli olarak ilçe milli eğitim şikayet dilekçesi yazıyorsunuz. Ayrıca dilekçenizi etkili bir şekilde yazmak isterseniz, internette yer alan meb e şikayet dilekçesi nasıl yazılır bilgilerinden yararlanabilirsiniz.

Belirlediğiniz ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilekçesi örneği bilgisayarınıza rahatlıkla indirebilirsiniz. Gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra, çıktısını alıyorsunuz. Ancak, çıktısını aldıktan sonra imzalamayı unutmayın. Unutmayın ki; imzasız dilekçeler geçersizdir.İsterseniz, dilekçenizin çıktısını almadan, çizgisiz beyaz bir kağıda siyah veya mavi mürekkepli kalemle de yazabilirsiniz.

Milli Eğitim Müdürlüğüne Dilekçe Yazmak İstiyorum

Eğitim-öğrenim gören çocuğunuzun yaşadığı sorunlar, öğretmen veya idareyle yaşadığınız sıkıntılar, okulun fiziki durumu, önerileriniz ve istekleriniz için Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe yazarak, iletebiliyorsunuz. Daha önce dilekçe deneyiminiz olmadıysa milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazmak istiyorum diyorsanız, bu konuda internette size yardımcı olacak milli eğitim müdürlüğüne nasıl dilekçe yazılır bilgileri ile meb şikayet dilekçesi örneği çeşitleri bulunmaktadır. Bunları inceleyerek, ihtiyacınıza yanıt veren birini indirebilir veya bu doğrultuda dilekçenizi yazabilirsiniz.

Dilekçenizde belirttiğiniz istek, öneri veya şikayetiniz, ilgili okul ve MEB kapsamında olmalıdır. Okulu veya MEB’i ilgilendirmeyen konularda dilekçe yazmanız yersiz olacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazmadan önce, bir alt birim olan çocuğunuzun okul idaresine dilekçe yazmalısınız. Şayet, oradan herhangi bir sonuç alamazsanız ilçe veya il Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe yazıyorsunuz.

MEB Şikayet Dilekçesi Nereye Verilir?

Dilekçenizi hangi kuruma yazıyorsanız, adresiniz de o kurum olacaktır. Bu nedenle meb şikayet dilekçesi nereye verilir sorusunun yanıtı dilekçe başlığında yazan kurumdur. Dilekçenizi yazdıktan sonra elden veya posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Elden teslim edecekseniz, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulun bağlı olduğu ilçe veya ilin milli eğitim müdürlüğüne gidiyorsunuz. Dilekçenizi “Evrak Kayıt” bölümüne teslim edip, işletiyorsunuz. Mutlaka kayıt numarasını almayı unutmayın. Çünkü bu kayıt numarasıyla meb şikayet dilekçesi takibi yapıyorsunuz. TC kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlete girip, meb şikayet dilekçesi sorgulama yapabilirsiniz. Dilekçenizin hangi aşamada olduğunu görebilirsiniz.

Dilekçelerin azami yanıtlama süresi 30 gündür. Bu süre içinde olumlu/olumsuz olarak yanıt verilecektir. Dilekçeniz hala inceleme aşamasındaysa bu konuda da size bilgi verilecektir.

Eğitim-öğretimle alakalı her türlü soru,sorun veya öneriler için MEB’e dilekçe ile başvurulmaktadır. Her velinin farklı sorun ve talepleri olduğundan tek bir matbu dilekçe örneği bulunmuyor. İnternette, farklı konuları içeren

meb e şikayet dilekçesi örneği çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan ihtiyacınızı karşılayan birini ücretsiz olarak indirip, kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız, paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar