Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / Alt Bölge Tayin Dilekçesi

Alt Bölge Tayin Dilekçesi

/
540 Views

Kamu kurumlarında personellerin çalışma bölgeleri belirli gruplara ayrılmıştır. Bu gruplar, çevre ve yaşam şartlarına bağlı olarak puanlandırılmıştır. Personeller bölgeler arasında tayin, atama isterken bu gruplar göz önünde bulundurulmaktadır. Örneğin; Sağlık Bakanlığı hizmet gruplarını 6 farklı kademeye ayırmıştır. 1,2,3 ve 4 üst grubu temsil etmektedir. 5 ve 6 alt grubu temsil ediyorlar. Üst gruptan alt gruba tayin istediğinizde alt bölge tayin dilekçesi yazıyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Sağlık personelleri, eş durumundan veya başka sebeplerden dolayı bulundukları hizmet grubundan bir alt bölgeye tayin isteyebiliyorlar. Bulunduğunuz bölgede bir yılı tamamladıysanız, dilekçeyle bağlı bulunduğunuz kuruma başvuruyorsunuz.

Hastanelerde çalışan sağlık personelleri, çalıştıkları hastane baş hekimliğine, sağlık ocakları ve il sağlık müdürlüklerinde çalışanlar da İl Sağlık Müdürlüklerine dilekçeyle başvuruyorlar. Bu nedenle, dilekçe başlığınızı çalıştığınız kurum ve birime hitaben atıyorsunuz. Örneğin; ” Adana Devlet Hastanesi Başhekimliğine, Isparta İl Sağlık Müdürlüğüne” şeklinde başlık atıyorsunuz.

Açıklama kısmına  sicil numaranızı, statünüzü (hemşire, doktor, ebe, memur, hizmetli gibi), hizmet grupları yılı, ayı, çalıştığınız hizmet grubunu, bölgeyi, şehri yazdıktan sonra hangi hizmet grubuna, bölgeye ve ile tayin olmak istediğiniz belirtiyorsunuz. Dilekçenize isterseniz Sağlık Bakanlığı personel atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 26. maddesini de ekleyebilirsiniz.

Yeni bir paragraf açarak, “gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” şeklinde dilekçenizi bitiriyorsunuz. Sol alt tarafa adresinizi, TC kimlik ve cep telefonu numaralarınızı; sağ tarafa da tarihi, adınızı, soyadınızı yazıp imzalıyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Nereye Verilir?

Dilekçeler genel olarak ilk basamak olan çalışılan kurumun idaresine verilmektedir. Bu bütün kamu kurum ve kuruluşları için geçerlidir. İlk basamak olan kurum idaresi de bağlı olduğu bakanlığın atama dairesi başkanlığına üst yazıyla dilekçeyi gönderebiliyor.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan kamu çalışanları alt bölge tayin dilekçelerinin üst başlığına bağlı oldukları bakanlığı, alt başlığa da Atama Dairesi Başkanlığına/ANKARA  (Gönderilmek üzere) şeklinde attıktan sonra bir alt başlığa da çalıştıkları kurumu yazıyorlar. Böylece dilekçenizi yazdıktan sonra çalıştığınız kurumun baş hekimliğine veya İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ediyorsunuz.

Milli Eğitim, İçişleri veya Kültür Bakanlığı gibi farklı bakanlık bünyesinde çalışıyorsanız aynı şekilde dilekçe başlığınızı yukarıda belirttiğimiz şekilde yazdıktan sonra çalıştığınız birim idaresine teslim ediyorsunuz.

Alt Bölge Tayin Dilekçesi Örnekleri


Çalıştığınız kurumda, atama ve nakil talep formu matbu olarak bulunabilir. Bununla birlikte sizden yine de bir dilekçe yazmanız istenecektir. Dilekçenizi yazdıktan sonra, formu doldurup, ikisini birden internet üzerinden veya kurum kanalıyla bakanlığa gönderiyorsunuz.

Kamu çalışanları çeşitli sebeplerle yıl içinde atama ve tayin isteme hakları bulunduğundan, internette pek çok sayıda alt bölge tayin dilekçesi örneği bulunmaktadır. Özellikle sağlık alanında yer değiştirmeler daha fazla olduğundan sağlık bakanlığı alt bölge tayin dilekçesi örneği çeşitlerine daha fazla rastlayabilirsiniz.

Hangi kamu kurumunda çalışıyor olursanız olun, herhangi bir alt bölge tayin dilekçe örneği indirip, kendinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Örneği bilgisayarınıza indirip, bilgisayar üzerinde düzenleme yapmanız hem dilekçenizi doğru yazmanızı hem de düzeltmeyi daha rahatlıkla yapmanızı sağlayacaktır.

Kadrolu olarak kamu personeli çalışanlarla birlikte 4-B’li olarak adlandırılan sözleşmeli personellerin de belirli durumlarda tayin hakları bulunmaktadır. Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışıyorsanız 4/b tayin dilekçe örneği indirip, kendi bilgilerinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

Kamu kurumlarında, çalışma bölgeleri hizmet gruplarına ayrılmıştır. Üst bölgeden alt bölgeye tayin istemek için dilekçeyle başvuruyorsunuz.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar