Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Adliye / Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

/
357 Views

Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olarak görülmektedir. Eşler boşanma konusunda birbirleriyle anlaştıklarında anlaşmalı boşanma davası açıyorlar. Bu durumda taraflardan biri anlaşmalı boşanma dilekçesi

ile Aile Mahkemesine başvurmaktadır. Bu yazımızda anlaşmalı boşanma dava dilekçesi hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Boşanma dilekçesi mahkeme gibi resmi bir makama sunulacağı için detayları iyi düşünülerek ve ortak karar kılınarak hazırlanmalıdır. Çünkü anlaşmalı boşanma davalarında sunulan dilekçe çok önemlidir. Bu nedenle eşler mal paylaşımından, varsa çocuk/çocuklar velayetine kadar bütün konularda hem fikir olduktan sonra dilekçeyi hazırlamalısınız. Hazırlayacağınız dilekçede şu hususlara dikkat etmelisiniz;

-Bulunduğunuz yerde Aile Mahkemesi bulunuyorsa, dilekçenizi bu makama hitaben yazıyorsunuz. Şayet Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesi yetkilidir. Her ikisi de bulunuyorsa yanılıp da dilekçenizi Asliye Hukuk Mahkemesine hitaben yazmayınız.

-Eşinizin ve kendinizin kimlik ve adres bilgilerini tam olarak yazmalısınız.

-Neden boşandığınızı, boşanma sebeplerinizi, mal paylaşımını, çocukların velayet durumunu detaylı şekilde açıklamalısınız. Her ne kadar mahkeme hakimi mal paylaşımına karışmasa da çocuğun/çocukların geleceği açısından çocuk hakkında ayrı bir hüküm verebilmektedir.

-Boşanmanıza yol açan delil ve tanıklar varsa eklemeyi unutmayınız.

– Dilekçenizi tamamladıktan sonra imzalamayı unutmayınız.

Dilekçenizi kendiniz de çizgisiz ve beyaz bir kağıda kalemle veya bilgisayardan yazabilirsiniz. Bilgisayardan yazarsanız, düzeltme yapmanız daha kolay olacaktır. Dilekçenizde cümle bozukluklarına, gereksiz kelime kalabalığına dikkat etmelisiniz.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Örnekleri



Boşanma davası taraflar için ne kadar önemli bir konuysa, mahkemeye bu konuyla ilgili sunulacak dilekçe de o kadar önemlidir. Dilekçenin çok iyi şekilde hazırlanmış olması, hakimin aklında soru işaretleri oluşmamasını sağlayacaktır. Böylece davanız tek celsede sonuçlanacaktır.

Etkili ve doğru bir dilekçe hazırlamak istiyorsanız internette çok sayıda anlaşmalı boşanma dilekçe örnekleri yer almaktadır. Bu dilekçeleri inceleyip, anlaşmalı boşanma dilekçesi indir yapabilirsiniz. Genellikle internet ortamında

anlaşmalı boşanma dilekçesi ücretsiz yayınlanmaktadır. Yani, indirmek için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Bununla birlikte anlaşmalı boşanma dilekçesi örneği word veya anlaşmalı boşanma dilekçesi pdf formatında bulunmaktadır. Hangi formatta indireceğinizi ve düzenleyeceğinizi karar verip, indirebilirsiniz.

Boşanma davası, anlaşmalı olarak da açılabilmektedir. Bunun için eşlerden biri anlaşmalı boşanma davası dilekçesiyle birlikte Aile Mahkemesine başvurması yeterlidir. Dilekçeyle birlikte mutlaka anlaşma protokolü ve nüfus kayıt örneğinin de sunulması gerekmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesini Kim Verir?

Anlaşmalı boşanmalarda, taraflardan birinin dilekçe sunması yeterlidir. Taraflar mahkeme ücretini kendi aralarında paylaşabilecekleri gibi, anlaşmaya bağlı olarak bir taraf da üstlenebilir. Kısaca eşlerden birinin dilekçe vererek, boşanma davası açması yeterlidir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nereye Verilir?

Aile Mahkemeleri, boşanma davalarına bakan tek yetkili mahkemedir.  Ancak, boşanmak isteyenlerin bulunduğu yerde Aile Mahkemesi olmadığında Asliye Hukuk Mahkemesi, bu görevi yürütmektedir. Bu nedenle boşanma dilekçenizi bulunduğunuz yerdeki adliyeye gidip, nöbetçi Aile Mahkemesine veriyorsunuz.

Adliyelerin genelinde ön kayıt bürosu bulunmaktadır. Dilekçenizi öncelikli olarak buraya verip, bir dosya oluşturuyorsunuz. Şayet dilekçenizi ücretli olarak yazdırmadıysanız dosya açtırırken anlaşmalı boşanma dilekçe ücreti ödemiyorsunuz. Sadece dosya açma harcı olarak 80,70 TL ödüyorsunuz. Dilekçenizle birlikte mutlaka anlaşma protokolünü ve nüfus kayıt örneğini vermeniz gerekmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Verdikten Kaç  Gün Sonra Mahkeme Olur?

Dilekçeyi adliyeye teslim eden tarafların aklında genellikle anlaşmalı boşanma dilekçesi verildikten kaç gün sonra mahkeme olur sorusu oluşmaktadır. Burada önemli olan mahkemenin iş yoğunluğu ve size verilecek dava gününün belirlenmesidir. Genellikle anlaşmalı şekilde görülen boşanma davaları tek celsede tamamlanmaktadır.

Anlaşmalı boşanma davalarında mahkeme heyeti genellikle 40 içinde dava günü vermektedir. Taraflar her hususta aralarında anlaşmışlarsa, hakim tek celsede boşanma davasını sonuçlandırmaktadır. Dava sonucunun nüfus kayıtlarına geçme süresi de 7 gün içinde olmaktadır.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar