Bimer’e Dilekçe
Başbakanlık Bilgi İşlem Kurumu olan BİMER e dilekçe göndermek her Türk vatandaşının hakkıdır. Sistem devlet ile ülke vatandaşları arasındaki iletişimin güçlenmesi için geliştirilmiştir. Belli bir zaman sınırı bulunmaksızın vatandaşlar çeşitli konulara dair görüşlerini ya da şikayetlerini dilekçe ile bildirebilir. Farklı amaçlar için BİMER e dilekçe yazmak mümkün. Özellikle ihbar, istek, şikayet ya da bilgi edinme dilekçe sebeplerinden bazılarıdır.
BİMER’e Dilekçe Örneği
BİMER’e Dilekçe Nasıl Yazılır / Doldurulur?
Belirtilen sebepler doğrultusunda BİMER e dilekçe göndermek isteyen kişilerin bu işlemi online olarak yapması gerekiyor. BİMER’in web sitesine giriş yaparak karşınıza çıkan dilekçe örneğini doldurabilirsiniz. Hazır şablonda genel hatları ile istekte bulunacak kişinin kişisel bilgilerine dair detaylar isteniyor. Özellikle isim ve soy isimin dışın TC kimlik numarası ve iletişim detayları talep ediliyor. Telefon bilgisinin yanı sıra e posta adresi de bildirmenizde yarar bulunuyor. Daha sonra dilekçenizin konusunu uzun olmamak şartıyla açıklamanız gerekiyor. İstek ve şikayetlerinizi ne kadar kısa ve anlaşılır düzeyde tutarsanız işlemlerinizin süresi o denli kısalır.
BİMER’e Dilekçe Nereye Verilir / Nereye Gönderilir?
İnternet üzerinden hazırlamış olduğunuz dilekçeyi yine internet ortamından online olarak gönderebilirsiniz. Bunun için BİMER’in resmi web sitesine giriş yapmanız yeterli olacaktır. BİMER, online bir hizmet alt yapısına sahiptir. Bu neden ile posta aracılığıyla yapılan başvurular kabul görmemektedir. BİMER’e yapılan başvurular, kurum tarafından incelenerek daha detaylı bir araştırma yapılması için ilgili olan kurumdaki yetkililere gönderilir. Böylece gönderilen dilekçe işleme alınmış olur. BİMER’e online hizmet verdiği için e posta üzerinden de gönderilen dilekçeler kabul ediliyor. Sistemin farklı ulaşım kanalları bulunuyor. Dilerseniz e devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. E devlet üzerinden gönderilecek dilekçeler için öncelikle e devlet şifresine sahip olmanız gerekir. E devlet şifresini birkaç dakika içerisinde PTT’lerden alabilirsiniz.
Ne Zaman Sonuçlanır?
BİMER e yapılan asılsız ihbarların cezai yaptırımı bulunuyor. Bu nedenle yaptığınız şikayetlerin doğruluğundan emin olmanızda yarar bulunuyor. Kuruma verilen dilekçelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da kurumdan gelen cevap süresinde zaman zaman değişikliklere neden oluyor. Verilen dilekçelere genellikle 30 gün içinde cevap veriliyor. Fakat özellikle şikayet dilekçelerinde süre kısmen uzayabilir. Çünkü yapılan ihbarın ve şikayetin doğruluğu ciddi biçimde araştırılıyor. Araştırmalar doğrultusunda gelen bilgiler dikkate alınarak dilekçe sahibine cevap veriliyor. Cevap genellikle başvuru sahibinin e posta adresi üzerinden yapılıyor. Bazı durumlarda ise posta yoluyla ya da telefon üzerinden de bilgilendirme söz konusu olabiliyor.
Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?
Olayın sıcaklığına bağlı olarak hemen yapılan ihbar ve şikayetler zaman zaman abartılı olabiliyor. Bu gibi durumlarda dilekçeyi gönderen kişilere dilekçelerini geri çekme hakkı tanıyor. İptal etme işleminizi yapabilmeniz için daha önceki dilekçenizi verirken aldığınız dilekçe numarasını kullanmanız gerekir. Dilekçe numaranızı BİMER’in resmi web sayfasından da bulabilirsiniz. Dilekçe numaranızı girdikten sonra dilekçeyi ya da başvuruyu iptal et butonunu seçmeniz yeterli olacaktır. Böylece dilekçeniz işleme alınmadan iptal hakkını kullanabilirsiniz. Dilerseniz BİMER’e ALO 150 üzerinden ulaşarak yetkili personelden konu hakkında bilgi alabilirsiniz. ALO 150 servisindeki yetkililer dilekçenin iptali konusundaki detaylar hakkında size bilgi verecektir.
Email Bülteni
Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.