Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / Birim Değişikliği Dilekçesi

Birim Değişikliği Dilekçesi

/
960 Views

Kamu ve özel sektör çalışanları, çeşitli nedenlerden dolayı birim değişikliği talebinde bulunabiliyorlar. Bu taleplerin gerçekleşmesi belirli şartlara bağlıdır. Pozisyon ve görev değişikliği özel sektörde 4857 sayılı İş Kanunu’nun 22.maddesinde, kamu sektöründe ise 1655 sayılı Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir. Birim değişikliği talebinde bulunmak istiyorsanız birim değişikliği dilekçesi

ile birlikte çalıştığınız kuruma veya işyerine başvuruyorsunuz.

Birim Değişikliği Dilekçesi

Kamu personelleri ile özel sektör çalışanları, kendileri için daha uygun, avantajlı olarak gördükleri birimlere atanmaları talebinde bulunma hakları bulunmaktadır. Bu durum hem kamu hem de özel sektör çalışanları mevzuatla açık şekilde düzenlenmiştir.

Birim değişikliği; kamu çalışanları için kurum içi, özel sektör çalışanları için de başka bir şube, bölüm olarak yapılabilmektedir. Birim değişikliği talebinde bulunmak istediğinizde yazılı olarak çalıştığınız bölüme başvuruyorsunuz. Bunu da birim değişiklik dilekçesi yazarak gerçekleştiriyorsunuz.

Birim değişikliği talebinizin olumlu karşılanması için, görev almak istediğiniz birimde size uygun bir pozisyonun açık olması, o pozisyon için yeterliliğinizin olması, birim yetkilisinin ve çalıştığınız bölüm idarecisinin onayı gerekmektedir. Bu şartlardan biri gerçekleşmediğinde birim değişikliği talebiniz olumsuz olarak yanıtlanacaktır.

Birim Değişikliği Dilekçesi Örnekleri




Kamu ve özel sektörde çalışanlar, daha iyi bir ortam için birim değişikliği talebinde bulunabiliyorlar. Bu işlemler resmi kanallar vasıtasıyla olduğu için yazacağınız birim değişikliği dilekçe büyük önem taşımaktadır. Sadece “şu bölüme/birime atanmamı istiyorum” gibi resmi dilden uzak bir dilekçe kabul görmeyecektir. Bu nedenle etkili ve doğru bir dilekçe yazmak için birim değişikliği dilekçe örnekleri işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Kamu ve özel sektörde pek çok çalışan birim değişikliği talebinde bulunduğundan, farklı içeriklere sahip birim değişikliği talebi dilekçe örneği çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar arasında sizin çalıştığınız alanla ilgili birim değişikliği dilekçe örneği indirip, yararlanabilirsiniz. Örneğin, polis olarak görev yapıyorsanız, polis birim değiştirme dilekçesi ya da hemşire olarak görev yapıyorsanız hemşire birim değişikliği dilekçe örneği indirebilirsiniz.

Dilekçe örneklerini indirirken, dilekçe başlıkları ve konuları farklılık gösterebilir. Şayet birim değişikliği dilekçesi örneği boş, şablon halinde değilse, mutlaka sizi ilgilendirmeyen bölümleri silmeyi unutmayınız.

Birim Değişikliği Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Birim değişikliği için yazılı talepte bulunurken, hazırlayacağınız birim değişikliği talep dilekçesi büyük önem taşımaktadır. Bazı kamu kurum ve kuruluşların bu konuda talep formları bulunabilir. Bunu kurum veya kuruluşun resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Fakat genel olarak birim değişikliği başvuru dilekçeleri elle veya bilgisayarla hazırlanarak, sunulmaktadır.

Kamu veya özel sektör çalışanıysanız kurum içi birim değişikliği dilekçesi ya da işyerinde birim değişikliği dilekçe örneği üzerinden dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Dilekçenizi, mümkünse bilgisayar üzerinden hazırlamanız daha doğru olacaktır. Her ne kadar dilekçeniz fazla bilgi içermese, uzun olmasa da bilgisayardan her türlü düzeltmeleri daha hızlı ve kolay şekilde yapabilirsiniz.

Dilekçenizin kabul görmesi için doğru başlığı atmanız gerekmektedir. Özel sektörde çalışıyorsanız, personel işleri,  insan kaynakları veya muhasebe bölümünden hangisi varsa dilekçenizi bu birime hitaben yazıyorsunuz. Kamu sektöründe çalışanlar, birim değişikliği talep dilekçelerini çalıştıkları birime hitaben yazıyorlar. Örneğin, bir devlet dairesinde çalışıyorsanız, o bölümün personel işlerine, şefliğine veya müdürlüğüne hitaben yazıyorsunuz.

Dilekçenizin temelini görev almak istediğiniz birim oluşturmaktadır. Dilekçenize işe başlama tarihi, görevinizi ve birim adınızı yazarak başlıyorsunuz. Daha sonra neden birim değiştirmek istediğinizi öz ama açık bir şekilde anlatıyorsunuz.

Yeni bir paragraf açarak, sunduğunuz nedenlerden ötürü, yeni açılacak veya mevcut birime -birimin adını yazmayı unutmayın- görevlendirilmenizi “saygılarımla arz ve talep ederim” şeklinde yazıyorsunuz. Bilgisayarda oluşturacağınız dilekçenizdeki yazım ve imla hatalarını da kontrol etmeyi unutmayınız. Çıktısını aldıktan sonra da imzalayıp, teslim edebilirsiniz.

Kamu ve özel sektörde çalışanlar ilgili kanunlar çerçevesinde birim değişikliği talebinde bulunma hakları bulunmaktadır. Bu hakları birim değişikliği talep dilekçesi yazarak veya form doldurarak kullanabilirsiniz.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar