Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Kurumsal / Görevden İstifa Dilekçesi

Görevden İstifa Dilekçesi

/
622 Views

Herhangi bir nedenden dolayı işinizden ayrılmak istediğinizde görevden istifa dilekçesi yazılmaktadır. Dilekçeyle resmi olarak istifanızı sunmuş olmaktadır. Dilekçenizde kullanacağınız üslup çok önemlidir. Uzun vadede iş ilişkisi ve referans bakımından size lazım olmaktadır. Bu yazımızda görevden istifa dilekçe örneği nasıl yazılır detaylı şekilde bulunmaktadır.

Görevden İstifa Dilekçesi nasıl Yazılır?

Mevcut işinizi, iş şartlarını beğenmeme, başka bir yerde daha iyi bir iş bulma veya kariyerinizi başka bir alanda sürdürme gibi sebeplerden dolayı işinizden ayrılmak istenmektedir. Bunu gerçekleştirmenin yasal yolları bulunmaktadır. Sözlü olarak işinizden istifa ettiğinizi bildirmeniz yeterli olmuyor.

İşinizden ayrılmak istediğinizi görevden çekilme dilekçesi ile çalıştığınız iş yerinin İnsan kaynakları bölümüne, müdürlüğe veya yönetim kurulu başkanlığına başvurulmaktadır. Her ne kadar işinizden sorunlu olarak ayrılıyor olsanız da saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde bir dilekçe sunmanız önemlidir. Size referans sağlaması ve uzun vadede iş ilişkisi bakımından önemli olmaktadır.

Dilekçenizin başlığını çalıştığınız kurum, kuruluş veya işletmenin üst birimine yazıyorsunuz. Örneğin; “……………. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürlüğüne”, ” …………………………. A.Ş. Muhasebe Departmanı Müdürlüğüne” şeklinde başlık atıyorsunuz. Şayet memurluktan istifa etmek istiyorsanız, ” …. Bakanlığı’na  ………….. İl Müdürlüğü’ne ……………… Müdürlüğü’ne” olacak şekilde alt alta başlıkları atıyorsunuz.

Açıklama kısmına göreve başlama tarihi, görevinizi yazıyorsunuz. Hangi nedenlerden dolayı işten ayrılmak istediğinizi belirtilmektedir. İsterseniz herhangi bir neden de sunmayabilirsiniz. Memursanız, 657 sayılı kanunun 20. ve 94. maddelerini ilgi tutabilirsiniz. Görevinizden ayrılmak istediğinizi belirtip, “gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim,” şeklinde bitirilmektedir. Şayet, içerde kalan ödemeleriniz bulunuyorsa, ödemelerinizin yapılarak, işten ayrılmanızın yapılmasını talep edebilirsiniz.

Dilekçenizin sol alt tarafına adres, telefon, SGK numaranızı yazıyorsunuz. Memursanız, sicil numaranızı yazıyorsunuz. Sağ tarafa ise; tarih, adınızı ve soyadınızı yazıp imzalıyorsunuz.

Görevden İstifa Dilekçe Örneği

Private File - Access Forbidden Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Birçok kamu ve özel sektör çalışanları çeşitli nedenlerden dolayı işlerinden ayrılmak zorunda kalmaktadır. Şayet kendi isteğinizle işinizden ayrılmak istiyorsanız bağlı bulunduğunuz kurum veya işyerine dilekçeyle başvurmak zorundasınız. İnternette konuyla ilgili pek çok görevden istifa dilekçesi örneği bulunmaktadır. Genel olarak, kendi rızasıyla, içerdeki alacağı bulunuyorsa, memurlar için, yöneticilikten, parti görevinden istifa gibi görevden ayrılma dilekçe örneği çeşitleri bulunmaktadır.

Örnek dilekçelerden sizin durumunuza uygun olanı indirip, kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Düzenlemeyi isterseniz bilgisayar üzerinden de yapabilirsiniz. Kendinize göre dilekçenizi uyarladıktan sonra çıktısını alıp, imzalıyorsunuz.

Görevden İstifa Dilekçesi

Uzun süre çalıştığınız bir kamu kurumundan, şirketten ya da pozisyondan ayrılıyorsanız, hangi koşullar altında olursa olsun istifa etmek önemli bir konudur. Ayrıca istifa dilekçesi yazmak da önemli bir detaydır. Mevcut işinizden memnun olmayabilirsiniz, işyerinde istediğiniz kariyer imkanının olmadığını görebilirsiniz veya yöneticinizle sorunlar yaşayabilirsiniz. Nedeniniz ne olursa dilekçenizi uygun bir üslup ve dille yazmanız doğru olacaktır.

İstifa dilekçeniz veya mektubunuz kısa,sade ve net olmalıdır. Dilekçenizde mutlaka işe başladığınız tarihi, görevinizi, istifa tarihinizi belirtmelisiniz. İşten ayrılma nedeninizi kısa olarak açıklayabilir, kibar bir dille teşekkür notu eklenmelidir.

Planlı bir şekilde istifa ediyorsanız, iş kanununda belirtilen ihbar sürelerini göz önüne almalısınız.  Zamanında haber vermeniz, hem sizin profesyonelliğinizi göstermektedir. Hem de iş yerinizin sizin yerinize başka birini bulmak için zamanı olmaktadır.  Eğer bir işte 6 aydan az süredir çalışıyorsanız 2, 6 ay ile 1.5 yıl arası çalıştıysanız 4, 1.5 yıl ile 3 yıl arası çalıştıysanız 6, 3 yıldan fazla çalıştıysanız da 8 hafta önceden istifa dilekçenizi vermeniz gerekiyor.

Profesyonelliğinizi göstermek ve iyi bir izlenim bırakmak açısından ayrılmadan önce yarım kalan işlerinizi tamamlamalısınız. Sizden sonra gelecek olan kişi belliyse işi ona devretmeniz, belli değilse önemli noktaları en azından bir kenara not etmeniz işlerin devamı açısından fayda sağlamaktadır.

Parti Görevinden İstifa Dilekçesi

Private File - Access Forbidden

Kamu çalışanları dışında, her Türk vatandaşı yasal şartları sağlayan bir partiye hiçbir şart aranmadan üye olmaktadır. Aynı şekilde özgür iradesiyle partiden ayrılmaktadır. Partideki herhangi bir görevinizden istifa etmek istiyorsanız parti görevinden istifa dilekçesi yazmanız yeterlidir. Nasıl bir dilekçe yazacağınızı bilmiyorsanız internette bu konuyla ilgili pek çok örnek bulunmaktadır. Bunlardan birini indirip, boş yerleri doldurduktan sonra ilgili kuruma teslim edebilirsiniz.

Parti görevinizden istifa dilekçenizin kabul edilebilmesi için;

– Kayıtlı olduğunuz siyasi partiye başvuruyorsunuz. Parti genel merkezince dilekçeniz SİPARWEB Programına kaydedildikten sonra, onay için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sunuluyor.

– Kimliğinizle ve istifa dilekçenizle birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvuruyorsunuz.

– Herhangi bir partiye kayıtlı iken, devlet memuru olarak göreve başladığınızda görev belgenizin aslını dilekçenize ekleyerek posta veya elden İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna teslim ediyorsunuz.

– Kimliğinizle ve istifa dilekçenizle İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına başvuruyorsunuz. İlçe Seçim Kurulu Hakiminin üst yazısı ile dilekçe ve kimlik fotokopiniz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderiliyor.

– Noter aracılığıyla da istifa dilekçenizi hazırlayabiliyorsunuz. Noterden aldığınız belgenin aslını İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderiyorsunuz.

CMK Görevinden İstifa Dilekçesi

Private File - Access Forbidden

Avukatlar, CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) uyarınca, avukat tutamayacak kişilerin vekilliği için atanabiliyorlar. Bu durum genellikle gönüllülük esasına göre yapılmaktadır. Fakat, çeşitli nedenlerden dolayı, görevi kabul etmeyebilir veya vekillikten çekilmek istenmektedir. Bunun için cmk görevinden istifa dilekçesi  yazıyorsunuz.

Dilekçenizde mutlaka neden ayrılmak istediğinizi kısa ve net şekilde açıklanmalıdır. Dilekçenizi bağlı bulunduğunuz baronun CMK Uygulama Servisi Yönetimi’ne yazıyorsunuz. İnternette konuyla ilgili pek çok vekillik görevinden istifa dilekçesi örneği bulunmaktadır. Bunlardan birini indirip, kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Çıktısını aldıktan sonra imzalayıp, bağlı bulunduğunuz baroya teslim ediyorsunuz. Dilekçenizde mutlaka baro sicil numaranızın olmasına dikkat etmelisiniz.

CMK tarafından görevlendirilme durumu olmadan da vekilliğini yaptığınız müvekkilinizden çekilmek istenmektedir. Bunun için de vekalet görevinden istifa dilekçesi örneği yazıyorsunuz. Dilekçenizi davanın görüldüğü mahkemenin hakimliğine yazıyorsunuz. Dava dosya numarasını, temsil ettiğiniz kişinin adını, soyadını, adresini, telefon numarasını dilekçeye ekliyorsunuz.

Kamu veya özel sektörde kendi isteğiyle görevden ayrılma, istifa etmeler sıklıkla yaşanan bir durumdur. Çeşitli nedenlerden dolayı çalışan istifa dilekçesi vererek, görevinden ayrılmaktadır. Dilekçenizi çalıştığınız iş yerine hitaben yazıp, teslim ediyorsunuz. İstifa dilekçenizi, çalıştığınız süreye bağlı olarak en az iki hafta öncesinden vermeniz gerekiyor.

Bu yazımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru veya önerilerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar