Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Belediye / Randevu Dilekçesi

Randevu Dilekçesi

/
7125 Views

Birçok kurum ve kuruluşla görüşmek veya irtibata geçmek için randevu almak gerekiyor. Randevu almanın yolu da randevu dilekçesi vermeden geçiyor. Randevu dilekçesinin amacı ne ise ve hangi kurumu ilgilendiriyorsa o kuruma hitaben yazılması gerekiyor.

Her dilekçede olduğu gibi nesnel olması, hiyerarjik bir düzeni takip etmesi, yer ve tarih belirtilmesi, imla kurallarına dikkat edilmesi ve düzgün bir Türkçe ile yazılması önemlidir.

Randevu Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Randevu Dilekçesi Nasıl Yazılır / Doldurulur?

Randevu dilekçesi hangi kurum veya kuruluştan randevu talep ediliyorsa, o kurum veya kuruluşun ilgili makamına hitaben başlar.  A4 formatında hazırlanan randevu dilekçesi, ilgili makama hitaptan sonra birkaç satır boşluk bırakılarak devam eder. Hangi konuda randevu talep ediliyorsa açık ve net bir şekilde ve düzgün cümlelerle randevu amacı belirtilir. 

Randevu talebi açıklamasından sonra sol alt kısma talepte bulunanın adı, soyadı ve açık adresi yazılmalıdır. Sağ alt tarafta ise dilekçenin hazırlandığı tarih ve imza bölümü yer alır. 

Randevu Dilekçesi Nereye Verilir / Nereye Gönderilir?

Çalışan biri olarak ilgili bir firmaya işle ilgili görüşmek için randevu dilekçesi hazırlandığı gibi, randevu talebi maille de ilgili birime iletilebilir. Maille iletilen randevu taleplerinde yine aynı şekilde hitap, açıklama, kişisel bilgiler, tarih ve isim soy isim kısımları doldurulmalıdır.

Bir şirketin genel müdürü, fabrika müdürü veya yöneticilerinden biri ile görüşmek için randevu dilekçesi hazırlanabilir. Bu durumda yine ilgili firma ve kişi adı belirtilerek dilekçe hazırlanır. dilekçenin iletileceği birim firmanın kendisi ve akabinde randevu talep edilen makamdır.

Ne Zaman Sonuçlanır?

Randevu dilekçesi verilen kuruma göre farklı zamanlarda sonuçlanacaktır. Devlet kurum ve kuruluşları iş yoğunluğu ve muhatap olarak çok daha yoğun çalıştığından verilen dilekçenin sonuçlanması zaman alacaktır. Özel sektörde ise durum biraz daha farklıdır.

Randevu dilekçeleri aynı gün sonuçlanabileceği gibi, hangi makama verildi ise muhatabın o dönemde şirkette olup olmamasına göre değişecektir. Çalışan biri ya da bir firma sahibinin başka bir firma ya da firma sahibi ile ortak iş yapmak amacı ile istenen randevular çok daha hızlı sonuçlanacak ve randevu için bir tarih kısa sürede alınacaktır.

Randevu dilekçesinin sonuçlanma sürecinde karşı taraftan yazılı bir cevap gelebildiği gibi, telefonla da bilgilendirme yapılabilir.

Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?

Tüm dilekçe çeşitlerinde olduğu gibi randevu dilekçelerinde de randevu talep eden kişinin bu talebinden vazgeçme durumu olabilir. Randevu dilekçesi hangi kişi, kurum ya da kuruluşa iletildi ise daha sonraki bir dönemde randevu talebinde bulunulacağına dair bir yazı veya maille randevu dilekçesinin geri çekilmek istendiği belirtilmiş olur.

Telefonla randevu alma yöntemine göre çok daha profesyonel olan yazılı randevu talebi, olası bir atlama unutma veya gözden kaçırma durumunu da ortadan kaldırır. Yazılı bir dilekçenin kararlılığı ve ciddiyeti çok daha farklıdır. Randevu dilekçesinin iptalinde de bu talep yazı ile belirtilmelidir. Yine dilekçe formatında veya açıklayıcı bir yazı ile 
dilekçenin ger çekilmesi veya iptali söz konusudur.

Şahsen verilen dilekçeler ilgili kurumdan yine şahsen başvurularak ta geri çekilebilir. Dilekçe sonuçlandı ise yeni randevu tarihi için durumu açıklayan bir dilekçe ile tekrar başvurulmalıdır. 


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar