Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Rapor Dilekçesi

Rapor Dilekçesi

/
3117 Views

Engelli başvurusu için bulunduğunuz ilde Devlet Hastanesi sağlık kuruluşuna başvuru yapılmalıdır. Belirli doktorların yapacağı muayene ardından raporun hazırlanması için Sağlık Kurulu Heyeti tarafından rapor ve rapor dilekçesi hazırlanır.

Engelli sağlık raporu ülkemizde engelli bireylerin bu durumlarını kanıtlamak için aldığı bir belgedir. Rapor yasalara uygun olarak hazırlanmalıdır. Belirli gereklilikler kapsamında çıkarılır. Sağlık raporu tam teşekküllü hastanelerden alınmaktadır

Rapor Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Rapor Dilekçesi Nasıl Doldurulur?

Sağlık raporu bazı durumlarda yine, yeniden talep edilebiliyor. Bunu aşmak için:

  • Bir kurum sevki ile hastanelere başvuru yapılmalı
  • Sevkle gittiğinizde rapor dilekçesi belgelerinize ekleyerek kapsamlı bir rapor talep edilebilir.

Dilekçenizi ilgili hastanenin Başhekimliğine yazmalısınız. İlgili yasanın özürlülere verdiği hakka atıfta bulunarak istediğiniz hizmetler kapsamında ibarelerin yer aldığı sağlık kurulu raporunun tarafınıza verilmesini arz edersiniz.

Rapordan 5 nüsha istiyor iseniz, dilekçenizde belirtebilir ve bu şekilde taleplerde bulunabilirsiniz. Raporu hangi alanda kullanacak iseniz, dilekçenizde bu şekilde ifadeler kullanılmasını talep edebilirsiniz. Talep edeceğiniz haklar arasında:

  • Sakat statüsünde çalışma
  • Vergi indiriminden yararlanma
  • Evde bakım hizmetinden yararlanma
  • H sınıfı ehliyet alabilme
  • Özel tertibatlı otomobiller kullanabilme
  • Özürlü kimlik kartı alabilme gibi haklar yer alır. BU şekilde tek bir rapor ile tüm işlerinizi halledebilirsiniz.

Rapor Dilekçesi Nereye Verilir?

Engelli bireyler kendilerine en yakın tam teşekküllü bir hastaneye gitmeleri gereklidir. Kamu hastaneleri de sağlık raporu vermek için belirli aralıklar ile güncellenir. Bu nedenle bazı kamu hastanelerinde de bu rapor alınabilir. Engel durumu olan her birey bu raporu alabiliyor.

Rapor için engelli bireyin kendisinin ya da vasisinin başvuru yapması önemlidir. Engelli sağlık raporu belirlenen her hastaneden ücretsiz olarak verilir. Gerekli evraklarla birlikte başvuru yapacağınız hastanenin başhekimliğine rapor dilekçesi ile birlikte başvuru yapılabilir. Bunun için gerekli evraklar:

  • dilekçe
  • nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdanı fotokopisi
  • başvuru yapan bireyin 5 adet vesikalık fotoğrafı

Ne Zaman Sonuçlanır?

Başvuru yaparken dilekçenizin ne zaman sonuçlanacağına dair bilgi alınabilir. Hastaneler belirli günlerde bu raporların sonuçlarını dağıtır. Kurum müracaatlarında bu rapor üç nüsha olacağı gibi bireysel başvurularda iki nüshadır. Sağlık kurulu raporu en son hastanenin başhekimi tarafından onaylanır.

Sağlık kurulu rapor nüshalarından biri engelli bireye verilir. Kurumlar tarafından yapılan başvurularda ise bir nüsha kurumda kalır. Kurum başvurularında bireye gönderilecek nüshalar posta yolu ile gönderilir. Bu raporların bir nüshası her zaman için hastanede dosyalanır.

Bireyin Engelli raporu alma şartları kişinin yaşamsal gerekliliklerine göre belirlenir. Sağlık bakanlığının belirlediği ve engel durumunun gereklilik gösterdiği şartlarda bireyin ne kadar uyum sağladığına göre rapor verilir.

Nasıl Geri Çekilir?

Bu raporların geçerlilik süresi engelli bireyin engel durumuna göre değişir. Verilen raporda raporun geçerlilik süresi de belirtilmektedir. Bireyin engel durumunun kalıcı mı geçici bir olması raporunda nasıl olacağını belirler. Bunun yanında rapor dilekçesi ile yapılan rapor başvurularına her engelli birey itiraz edebilir.

Bunun için itiraz dilekçesi ve raporun tasdikli örneği ile başvuru yapılmalıdır. Bunun haricinde yapılan başvurular geri çekilmez. Sadece başvuruların sonuçlanması beklenir. Engel durumu ortadan kalkar ise raporun da hükmü ortadan kalkacaktır.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar