Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Adliye / Vekalet Sunma Dilekçesi

Vekalet Sunma Dilekçesi

/
7583 Views

Vekalet sunma dilekçesi ne yazılma amacı genel olarak davacı olan tarafın bir avukata vekalet vermeyi istemesidir. Birey açacağı bir dava ile ilgili kendisinin hak sahibi olduğunu iddia ederek bir vekil avukat isteyebilir. Kendisini dava sürecinde savunup, olayın doğru şekilde aydınlatılması için kişiler vekalet sunma dilekçesi verirler.

Vekalet sunma dilekçesinden sonra dava sürecinde hak sahibi olan kişiye bir vekil avukat atanır. Dava hangi mahkemede açılacaksa mutlaka o mahkeme birimine yazı ulaştırılmalıdır. 

Vekalet Sunma Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Vekalet Sunma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Vekalet sunma dilekçesinde bazı noktalar özellikle dilekçenin yazım aşamasında önem taşır. Vekalet sunma dilekçesinde ilk olarak ana başlık kısmına dikkat edilmelidir. Dilekçe hangi mahkeme hâkimliğine verilecekse mutlaka o mahkemenin adı ana başlık kısmına yazılması gerekir. Ayrıca ana başlığı sağ tarafına da dilekçenin yazılma tarihi kaydedilmelidir.

Vekalet sunma dilekçesi yazarken davanın dosya numarası ve davalı taraf ile davacı taraf da belirtilmelidir. Bu bilgilerin yanı sıra dava ile ilgili açıklama, talep, konu ve davacı vekilin imzası mutlaka dilekçede yer almalıdır. Tüm bu bilgilerin dilekçe içerisinde açık ve doğru şekilde yazılması gerekir. Ayrıca dilekçenin doğru mahkeme başkanlığına da iletilmesi gerekir.

Nereye Gönderilir?

Vekalet sunma dilekçesi açılmış olan davanın bulunduğu mahkemeye gönderilmesi gerekir. Yani dilekçe hangi mahkemede görülecek ise mutlaka o mahkeme başkanlığı dilekçe ana başlığında yer almalıdır. Doğru mahkeme başkanlığına gönderilmeyen dilekçeler kesinlikle işleme alınmaz. Bu nedenle, dilekçe örneğini gönderirken adres bilgisine de dikkat etmek gerekir.

Dilekçe yazılırken de kayıtlı olduğu mahkeme başkanlığı önemlidir. dilekçe hem bu mahkeme başkanlığına hitaben yazılmalı hem de bu mahkeme başkanlığına gönderilmelidir. Dilekçe ile ilgili mahkeme başkanlığına iletilmesi ve işleme alınması için teslim edilmesi gerekir. Teslim edilmeden sonra davacı olan taraf vekaletini avukata da iletmiş olur. 

Ne Zaman Sonuçlanır?

Dilekçe sayesinde avukatlar dava hakkına sahip olan tarafların savunma haklarını alabilirler. Eğer kişi dilekçe vermezse avukatın davacı olan tarafı savunması beklenemez. Avukat dilekçesini aldıktan sonra davacı tarafı savunarak, vekillik görevini üstlenir.

Vekalet sunma dilekçesi davanın görüleceği mahkemeye gönderildikten sonra anında işleme alınır. Özellikle dilekçe ile ilgili tüm işlemlerin doğru ve sıralı şekilde yapılması sayesinde verilen dilekçe anında sonuç verir. Dilekçenin ilgili mahkemeye gönderilmesi ve sonuçlanması ortalama 7 iş gününü almaktadır. 7 iş gününden sonra dilekçe ile ilgili avukatın bürosuna gönderilir. Bu sayede avukat vekillik görevini öğrenerek, müvekkili ile ilgili işlemlere başlar. 

Nasıl Geri Çekilir?

Vekalet sunma dilekçesi davanın işlem gördüğü mahkemeye hitaben yazılır. Dilekçe gönderilirken de bu mahkeme başlığa yazılır ve bu mahkeme adresine dilekçe gönderilir. Ortalama 7 iş günü içerisinde dilekçe davacı tarafın avukatına iletilir. Böylelikle avukat dava açma hakkına sahip olan taraf için vekillik işlemlerini yürütür.

Vekillik işlemlerinin yürütülmesi davacı tarafın insiyatifi altındadır. Yani dava açacak ve hakkını savunmak isteyen taraf dilerse vekillik dilekçesini iptal edebilir. Dilekçenin iptali için davayı açan tarafın vekilliğini istediği avukat ile görüşmesi gerekir. Avukata ya da avukatın bürosuna yazılı olarak vekillik dilekçesinin iptali ile ilgili bir yazı göndermesi gerekmektedir. Böylelikle iptal yazısı dosya içerisine eklenir.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar