Yaşlı Bakımevi Dilekçesi
60 yaş ve üzerindeyseniz, yalnız yaşamak istemiyorsanız Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine başvurabilirsiniz. Ruh sağlığınız yerindeyse, bulaşıcı hastalığınız yoksa ve kendi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsanız Yaşlı Bakımevi sizi kabul ediyor. Başvurunuzu;sağlık raporu, gelir durumunuzu gösterir belgeler ve yaşlı bakımevi dilekçe örneği ile yapıyorsunuz.
Herhangi bir geliriniz ve üstünüze kayıtlı mal varlığınız yoksa ücretsiz olarak kalıyorsunuz. Geliriniz veya mal varlığınız varsa belirli bir ücret ödüyorsunuz.
Yaşlı Bakımevi Dilekçe Örneği
Yaşlı Bakımevi Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Matbu halinde başvuru dilekçesi bulunmuyor. Çizgisiz beyaz bir A4 kağıdına ister bilgisayardan isterseniz elle yazabilirsiniz. Durumunuzu ve kalma isteğinizi bildiren kısa bir dilekçe yazıyorsunuz. Burada önemli olan, dilekçe başlığı ve imzanızdır.
Devlet Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden birinde kalmak istiyorsanız dilekçe başlığınızı “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne” diye atmalısınız. Özel bir yaşlı bakım merkezinde kalmak istiyorsanız o kurumun adını yazıyorsunuz.
“ Özel Nezih Yaşlı Bakımevi” gibi dilekçe başlığı atıyorsunuz.
Dilekçenin metninde yaş sınırını geçtiğinizi, yönetmelikte belirtilen şartları taşıdığınızı ve yaşlı bakımevinde kalmak istediğinizi yazıyorsunuz. Metnin sonunda “Arz ederim.” Cümlesini unutmayınız.
Dilekçenizin sol altına, sizden istenen belgeleri ekliyorsunuz. Sağ alt tarafa da tarih, adınız – soyadınızı yazıp, imzanızı atıyorsunuz.
Yaşlı Bakımevi Dilekçesi Nereye Verilir/Gönderilir?
Yazmış olduğunuz dilekçenizi ekleriyle birlikte bulunduğunuz il veya ilçedeki İl Sağlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim ediyorsunuz. Eğer bulunduğunuz yerleşim yerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne de teslim edebilirsiniz. Dilekçenizi elden ve kendiniz teslim etmek zorundasınız. Postayla veya faksla başvurular kabul edilmiyor.
Özel yaşlı bakımevlerine başvurmak istiyorsanız, yaşlı bakımevi dilekçe örneği o kuruma teslim ediyorsunuz. Başvuru belgeleri hazırlama konusunda kurum personeli size yardımcı oluyor. İlk başvurunuzda dahi, dilekçenizin hazırlanmasında, sağlık raporunuzun alınmasında yardımcı oluyorlar. Size sadece imzanızı atmak kalıyor.
Ne Zaman Sonuçlanır?
Dilekçenizi teslim ettikten sonra, kurumun inceleme ve araştırma safhası başlıyor. Kurumun belirlediği Sosyal Çalışmacı sizin hakkınızda “Sosyal İnceleme Raporu” hazırlıyor. Ayrıca alacağınız Sağlık Kurulu Raporunun karar bölümünde; “Huzurevine girmesinde sakınca yoktur” ya da “Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bakım görmesinde sakınca yoktur” şerhinin bulunmasına dikkat ediniz. Aksi takdirde başvurunuz reddediliyor. Heyet tarafından, dilekçeniz, sağlık ve sosyal inceleme raporunuz inceleniyor.
Gerekli şartları taşıdığınız görüldüğünde başvuru tarihi itibariyle cinsiyetiniz, kalmak istediğiniz oda tipine göre başvurunuz kabul ediliyor. Yerleşmek istediğiniz kurumda boş yer varsa yerleştiriliyorsunuz. Boş yer yoksa sıraya alınıyorsunuz. Acil bakıma ihtiyacınız varsa, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde uygun bir huzurevine hemen yerleştirilebiliyorsunuz.
Nasıl Geri Çekilir/İptal Edilir?
Yaşlı bakımevinde kalmak için başvuru yaptıktan sonra, fikrinizi değiştirebilirsiniz. Bunun için dilekçenizi yazdığınız kuruma bir iptal dilekçesi yazıyorsunuz. İlk yazdığınız başvuru dilekçesini ilgi tutarak, yaşlı bakımevinde kalmak isteğinizden vazgeçtiğinizi, dilekçenizin işleme konulmamasını talep edebilirsiniz.
Dilekçenizin sonunda mutlaka “Bilgilerinize sunar; Gereğinin yapılmasını arz ederim.” Cümlesini ekleyiniz. Başvurunuz hangi aşamada olursa olsun, talebiniz ulaştıktan sonra işlem sonlandırılacaktır. İptal başvuruları telefonla veya faksla kabul edilmiyor. İptal dilekçenizi mutlaka elden teslim edip, kayda geçtiğinden emin olunuz.
Email Bülteni
Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.