Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Lütfen Reklam Engelleme Eklentisini Pasif Duruma Getirip Sayfayı Yenileyiniz!

İçeriğimiz ile ilgilendiğiniz için mutluyuz, fakat reklamların getirdiği maddi destek olmadan sizler için kaliteli ve ücretsiz içerikler üretip paylaşmaya devam edemeyiz. Anlayışınız için teşekkürler.


Anasayfa / Diğer / Zam Dilekçesi

Zam Dilekçesi

/
7639 Views

Hak ettiğinizin altında maaş alıyor ve patronunuzdan nasıl zam isteyeceğiniz konusunda kafa yoruyorsanız bunun birkaç yolu bulunuyor. Piyasa araştırması yaptınız ve gerçekten değerinin altıda bir maaş aldığınızı gördüyseniz zam istemek en doğal hakkınız. Zam dilekçesi ise doğru tercihtir.

Bunu için ilk akla gelen yöntem üst amirinizle veya direk patronunuzla konuşmak olacaktır. Fakat konuşmak için her zaman cesaretinizi toplayamayabilir, tam cesaretinizi topladığınızda ise patronunuzun müsait bir zamanını bulamayabilirsiniz. En garantili zam isteme yöntemi dilekçedir.

Zam Dilekçesi Örneği

Private File - Access Forbidden
Private File - Access Forbidden

Zam Dilekçesi Nasıl Yazılır / Doldurulur?

Zam dilekçesi yazarak zam istemeye karar verdiyseniz dilekçe sonrası bazı sorulara da hazırlıklı olmalısınız. Bu sorular tipik işçi işveren ilişkileri ile alakalı sorular olacaktır. Bunun yanında mümkün mertebe zam dilekçesinin patronunuzun keyfinin yerinde olduğu bir günde eline ulaşmasını sağlayın. 

Zam dilekçesi çalıştığınız firmanın genel müdürlüğüne hitaben yazılır. Firmada kaç yıldır çalıştığınızı, ne iş yaptığınızı kısaca anlatan bir giriş yapmalısınız. Ardından günün şartlarını ve sizinle aynı işi yapan insanların çok daha iyi şartlarda yaşadığını uygun bir dille anlatmalı, maaşınıza piyasa şartlarında uygun bir zam istediğinizi anlatmalısınız. Cümleniz her dilekçede olduğu gibi arz ve saygı cümleleri ile bitmelidir. Sağ alt tarafa tarih, imza, ad ve soyad yazılarak zam dilekçesi tamamlanır.

Zam Dilekçesi Nereye Verilir / Nereye Gönderilir?

Zam dilekçesi çalışılan firmanın yetkili birimine verilir. Bu birim bazı firmalarda personel ve idari işler, bazı firmalarda genel müdürlükler bazılarında da bir üst amirliktir. Firmanızın ücretle ilgili uyguladığı prosedüre göre ilgili birime dilekçe vererek maaşınızın arttırılma talebini iletebilirsiniz. Zam zamanı ise bir müddet bekleyebilir, istediğiniz zammı almadığınızı düşünüyorsanız zam dilekçesi ile durumu üst makama veya yetkili birime iletebilirsiniz.

Ne Zaman Sonuçlanır?

Para isteme konusu en yakın arkadaşlar arasında bile nahoş bir durum iken, patrondan para istemek oldukça sancılı olabilir. Hatta dilekçe patronunuza ulaştığında sizi yanına çağırıp soru yağmuruna tutabilir. Yaptığınız iş, firmaya olan katma değeriniz, o güne dek başardıklarınız, sizden beklenenlere ne denli cevap verip veremediğiniz gibi. Bu nedenle zam dilekçenizin hemen sonuçlanmasını beklemeyin.

Patronunuzun insiyatifine bağlı olarak kısa sürede sonuçlanabileceği gibi olumlu veya olumsuz neticelenmesi zaman alabilir. Zam talebiniz için muhatabınız şefiniz veya birim müdürünüz ise işiniz daha kolay olacaktır. Dilekçeyi şahsen verirken talebinizle ilgili detayları aynı gün yüz yüze de konuşabilirsiniz. 

Nasıl Geri Çekilir / İptal Edilir?

Zam dilekçesi hazırladınız fakat sonrasında bu talebinizden vazgeçtiyseniz dilekçenizi geri çekmek isteyeceksiniz. Bu durumda dilekçenizi hangi birime verdiyseniz o birime başvurarak talebinizden vazgeçtiğinizi belirtmelisiniz. Belki tepki almaktan çekindiniz, belki de zam olayını zamana bırakmayı tercih ettiniz. Eğer dilekçeniz bir üst amirinizde ise şahsen başvurup dilekçenizi geri çekebilirsiniz.

Personel ve idari işlerde olan dilekçeler için şahsen başvurarak veya amiriniz vasıtası ile dilekçenizi geri çekmeniz mümkündür. Patronunuza ulaşan dilekçeniz henüz incelenmedi ise patron asistanı veya sekreterine de söyleyerek dilekçenizi geri alabilirsiniz. Dilekçeniz kademeli olarak üst yönetime ulaştı ise, bir alt birime de rica edebilir, mesela personel müdürü veya şefine dilekçenizi iptal için geri çekmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.


  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin

Email Bülteni

Yeni yazılarımızdan hemen haberdar olmak için kayıt olun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This div height required for enabling the sticky sidebar